Fresh: Chrisette Michele

 

Gisteren trad de Amerikaanse zangeres Chrisette Michele op in de bovenzaal Paradiso en Hiphopblog was erbij.  Op vierjarige leeftijd zong Chrisette Michele voor het eerst in de kerk. Ze komt uit een gospelfamilie: haar vader speelde orgel en haar moeder was dirigent van het koor. Maar toen ze op haar zeventiende in aanraking kwam met de muziek van Billie Holiday, Ella Fitzgerald en Frank Sinatra werden jazz, blues en pop haar nieuwe liefdes. Ze begon haar eigen nummers te schrijven, ging optreden en werd ontdekt door het grote Def Jam label. Die lieten haar eerst nog meewerken aan platen van artiesten als Jay-Z, Nas en The Game maar in 2007 brachten ze haar solodebuut ‘I Am’ uit en ze werd direct genomineerd voor een Grammy. In mei van dit jaar kwam haar tweede plaat ‘Ephinany’ uit, waarvoor ze hulp kreeg van niemand minder dan Ne-Yo en John Legend. Perfect geproduceerde R&B met de warme jazzy vocalen van Chrisette Michele.

In Nederland was zij tot voor kort slechts bekend in de undergroundscène. Dit gaat veranderen met haar eerste single ‘Blame It On Me’.

Michele zette samen met haar band een weergaloos optreden neer in de toch al verhitte bovenzaal van Paradiso in Amsterdam (het was buiten zo’n 28 graden). Naast haar eigen repertoire en een tribute aan Michael Jackson, deed ze supergoede imitatie van Erykah Badu. Wat kan deze vrouw zingen… daar gaan we zeker nog veel van horen! www.thisischrisettemichele.com

 

 

 

 

Lees ook:Russell Simmons sets the record straight!
Lees ook:Even over dubstep
Lees ook:Ali B bij releasefeestje Karima
Lees ook:Nieuw: Adidas ZX8000
Lees ook:Win 'Notorious' de DVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.